over ons

geschiedenis

de winkel over de jaren heen

1960
1961
1962
1962
1965
1966
1967
1981
1981

Het winkelpand op de Hogewoerd, voordat Jan Bentveld erin trok. Destijds was het een bakker.

Uitnodiging voor de opening van de winkel op de Hogewoerd in Leiden.

Het interieur van de winkel op de Hogewoerd.

Het interieur van de winkel op de Hogewoerd.

De deuren van het pand op de Nieuwe Rijn worden geopend.

Kees Bentveld, de broer van Jan aan het werk in de buitendienst.

Het interieur van het pand op de Nieuwe Rijn. Tevens werd in dit jaar het pandje ernaast erbij getrokken.

In de nacht van 13 op 14 februari was op een van de bovenverdiepingen een grote brand ontstaan.

Berichtgeving van de brand in het Leidsch dagblad.

een beknopt historisch overzicht

1961 was het geboortejaar van de woonwinkel van het echtpaar Jan en Lies Bentveld. De zaak, die toen nog Goed Wonen heette, was gevestigd op de Hoge Woerd in Leiden en is tegenwoordig nog steeds in gebruik als magazijn. De winkel werd toen al gekenmerkt door een gevarieerde collectie en persoonlijk advies op het gebied van modern interieur.

Lies stond in de zaak en verkocht meubels, meubelstoffen, houtsnijwerk en ook sieraden. Jan reed met zijn scooter of huurauto door de regio Leiden om huizen te stofferen en in te richten. Ze vulden elkaar prima aan en de zaak draaide zo goed dat er werd uitgekeken naar een grotere ruimte.
Na vier jaar kregen ze de mogelijkheid om het pand op de Nieuwe Rijn te kopen, een prachtige plek in hartje Leiden. Hier groeide Bentveld Interieur uit tot een begrip in Leiden en omgeving.

In 1981 kregen Jan en Lies een grote tegenslag te verwerken. In de nacht van 13 op 14 februari was op een van de bovenverdiepingen een grote brand ontstaan, waardoor de winkel voor tonnen aan schade opliep. Jan en Lies zaten ondertussen niet bij de pakken neer en vonden een tijdelijk onderkomen voor hun zaak in een voormalig Chinees restaurant. Het duurde een jaar voordat hun pand weer helemaal gerenoveerd was.

De passie voor mooie interieurs en design bleek erfelijk: in 1992 nam oudste zoon Hanno de zaak van zijn ouders over. Vorig jaar bestond het bedrijf 50 jaar. Jan Bentveld stelde een mooie expositie samen met foto’s en archiefmateriaal uit zijn eigen collectie.

Natuurlijk blijft Bentveld Interieur ook in de toekomst graag uw adres voor alles op het gebied van moderne interieurarchitectuur!