Onze geschiedenis

Inmiddels bestaat Bentveld al ruim 60 jaar. We nemen jullie mee in onze geschiedenis.

1960

Het winkelpand op de Hogewoerd, vóórdat Jan Bentveld erin trok. Destijds was dit een bakker.

 

1961

”Een uitnodiging voor de opening van de winkel op de Hogewoerd in Leiden.”

In 1961 werden de deuren van ‘Bentveld Interieur’ officieel geopend door Jan én Lies Bentveld. De zaak, die des tijds Goed Wonen heette, was gevestigd op de Hogewoerd in Leiden en is tegenwoordig nog steeds in gebruik als magazijn van de winkel. De winkel werd toen al gekenmerkt door een gevarieerde collectie en persoonlijk advies op het gebied van modern interieur.

Lies Bentveld stond in de zaak en en verkocht meubels, meubelstoffen, houtsnijwerk en óók sieraden. Jan reed met zijn scooter of huurauto door de regio Leiden om huizen te stofferen én in te richten. Ze vulden elkaar goed aan en de zaak draaide zó goed dat er werd uitgekeken naar een grotere ruimte.

Na 4 jaar kregen ze de mogelijkheid om het huidige pand op de Nieuwe Rijn te kopen, een prachtige plek in hartje Leiden. Hier groeide Bentveld uit tot een begrip in Leiden en omgeving.

1965

De deuren van het pand op de Nieuwe Rijn worden geopend.

1966

Kees Bentveld, de broer van Jan aan het werk in de buitendienst.

1967

Het interieur van het pand op de Nieuw Rijn. Tevens werd in dit jaar het pandje ernaast erbij betrokken.

In 1981 kregen Jan en Lies een grote tegenslag te verwerken. In de nacht van 13 op 14 februari was op één van de bovenverdiepingen een grote brand ontstaan waardoor de winkel (bijna) volledig verwoest was.

1981

De brand in de nacht van 13 op 14 februari.

1981

Berichtgeving van de brand in het Leidsch Dagblad.

Jan en Lies zaten ondertussen niét bij de pakken neer en vonden een tijdelijk onderkomen voor hun zaak in een voormalig Chinees restaurant. Het duurde echter een jaar voordat het huidige pand weer was gerenoveerd.

De passie voor mooi interieur én design bleek erfelijk, in 1992 nam de oudste zoon van Jan én Lies, ‘Hanno’ de zaak over van zijn ouders. Inmiddels bestaat het bedrijf al ruim 60 jaar!

Natuurlijk blijft Bentveld Interieur óók in de toekomst graag uw adres voor alles op het gebied van moderne interieurarchitectuur!